Porovnanie systémových dosiek

Porovnanie systémových dosiek(polystyrén) pre podlahovku alebo podlahové kúrenie, vykurovanie

Vážený zákazník, veríme že vybrať vhodnú systémovú dosku, nazývanú aj ako polystyrén pre podlahové kúrenie je veľmi zložité. Nižšie máte napísaný jednoduchý popis, ktorý Vám pomôže rozhodnúť sa alebo zúžiť výber polystyrénu pre Váš dom, byt, chatu, či výrobne priestory.

 

Pri podlahovom vykurovaní, kde je dostatok miesta pre hrúbku podlahy 10cm, volte dosky o hrúbke 5,8cm a na nad hornú časť dosky zhotovte cca 5,0cm betónovej mazaniny, čo je optimum z hladiska vykurovania. Pri podlahovom vykurovaní, kde je problém s hrúbkou podlahy, zvolte dosky o menšej hrúbke, prípadne použite len obyčajnú systémovú dosku bez tepelnoizolačných vlastností, aby bola dodržaná vzdialenosť ukladania potrubia. Pokial staviate montovaný dom, alebo drevostavbu,ideálna konštrukcia pre podlahové vykurovanie je doska uhp 48 s roznášacím plechom tepla, bez použitia mokrých procesov, čo je v drevostavbách dôležitá vlastnosť. Podrobnejší popis, ako zhotoviť a navrhúť podlahové vykurovanie nájdete v odseku "urob si sám podlahové kúrenie"

 

Ostatné technické parametre, rozmer, balenie, detailne fotografie, či pevnosti v tlaku, sú k dispozícií v detailnom popise jednotlivých polystyrénov.

 

Pes ATRIA.SK

Ale ak všetkého máte dost! Tak nám zavolajte: 0917 133 664, 0917 133 662, info@atria.sk

 

Poradíme Vám...

 

Popis systémových dosiek (polystyrénu):

Polystyrén pre podlahové kurenie, vykurovanie,

NAJPREDÁVANEJŠIA SYSTÉMOVÁ DOSKA pre podlahové kúrenie

Polystyrénová doska o celkovej hrúbke 5,8cm je určená pre podlahové vykurovanie pre priestory s vysokým zaťažením na 1m2, ako sklady, garáže obchodné priestory a podobne. Nosnosť a tepelnoizolačné vlastnosti však plne vyhovujú aj pre rodinné domy a iné obytné alebo administratívne priestory.  Vzdialenosť kladenia potrubia O16-20 je vždy v násobku 7,5cm.

 

Polystyrénová doska o celkovej hr.5,8cm  so svojími tepelnoizolačnými vlastnosťami a nosnosťou je určená na bežné použitie pre podlahové vykurovanie pre priestory s nižším zaťažením na 1m2, ako rodinné domy, obytné a administratívne priestory a podobne. Vzdialenosť kladenia potrubia O16-20 je vždy v násobku 7,5cm.
Polystyrén na podlahovku, podlahové vykurovanie Polystyrénová doska o celkovej hr.3,6cm pre podlahové vykurovanie  je určená pre všetky druhy zaťaženie či už v rodinných domoch, obytných   alebo v priemyselných stavbách. Vzdialenosť kladenia potrubia O14-17 je vždy v násobku 5,0cm. Jej prednosťou je možnosť použitia všade tam, kde je malá hrúbka podlahy.
Systemova doska na podlahové kúrenie, montáž vykurovania Komfortná systémová doska z vlastnosťami tak tepelnoizolačnou schopnosťou ako aj protihlukovou barierou. Vhodná pre veľmi vysoké zaťaženia na 1m2, priemyselné a výrobne haly a pod. s vysokými nárokmi na tepelnú izoláciu a tvrdosť, tichú prevádzku a nízku kročajovú hlučnosť. Hrúbka dosky je 5,3cm, kladenie potrubia O14-17 je v násobku 5,0cm
Systémová doska podlahove kurenie Tenká systémová doska o hr. 3,2cm určená pre všetky druhy zaťaženia v bytovej a priemyselnej oblasti. Poslúži všade tam, kde je veľmi vysoký nárok na tepelnú izoláciua tvrdosť,  zaťaženie a hrúbka podlahy je malá. Ukladanie potrubia je vždy po 5,0cm o priemere O14-17
Polystyrenová fólia na podlahové kúrenie, vykurovanie, podlahovka a potrubie Systémová doska určená len na fixáciu potrubia, bez tepelnoizolačných vlastností. Vzdialenosť ukladania potrubia je 5,0cm o priemere potrubia O14-17. Poslúži všade tam, kde je potrebné ochrániť tepelnú izoláciu pred prenikaním tekutých častí do tepelnoizolačného  podkladu a tým ku jeho znehodnoteniu.
Systemová doska na podlahové kúrenie, vykurovanie, podlahovku Izolačná doska pre extrémne namáhané podlahy. Vhodná do priemyselných hál a všade tam kde sú kladené veľmi vysoké nároky na zaťaženie a tepelnú izoláciu. Povrchová fólia zabraňuje znehodnoteniu tepelnej izolácie tekutými zložkami pri zálievke. Na dosku je možné položiť hocijakú konštrukciu podlahy vrátene výstuže a potrubia
Polystyrén na suchú podlahu, podlahové kúrenie, suchú podlahovku Tepelnoizolačná doska hr. 3,0cm určené pre montáž podlahového vykurovania bez mokrých procesov. Voľne sa položí na podklad a pre kvalitný roznos tepla do strán, sa do rýh v doska zatlačia "roznášacie plechy" pod označením UHP S. Potrubie sa zatlačí do plechov a tam kde plech nie je , priamo do dosky. Vzdialenosť ukladania je 12,5cm o priemere potrubia O16. Na dosku s potrubím sa kladú ďalšie suché vrstvy podlahovej konštrukcie.

 

Otázky a odpovede...
  • Autor:
    miriam
    Dátum:
    2. 6. 2014
    Dobrý deň! Je vhodné kombinovať spolu podlahové vykurovanie a stenové vykurovanie?
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    2. 6. 2014
    Dobrý deň, do jednej miestnosti by som skôr nedával aj podlahové kúrenie aj stenové kúrenie. Avšak použiť to ide, ale na dva rozdeľovače. Pekný deň-
  • Autor:
    miriam
    Dátum:
    2. 6. 2014
    Dobrý deň! Ďakujem za odpoveď, ale išlo hlavne o doplnkové kúrenie na prechodné obdobie (jar a jeseň) , keď sa neoplatí vykurovať podlahovým kúrením - napr. pri náhlom poklese vonkajšej teploty ako to bolo teraz v máji.... Vopred ďakujem i za túto odpoveď. S pozdravom,
  • Autor:
    stefan
    Dátum:
    10. 4. 2014
    Dobry den chcel by som sa opytat aky je váš nazor na to že sa da podlahovka na kamennu vlnu z toho dôvodu že chcem čo najlepšiu zvukovu izoláciu popripade navrhnite alternatívu
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    10. 4. 2014
    Dobrý deň, no v podstate na kamennú vlnu isť môže. Akurát aby po niekolkych rokoch podlaha neklesla. Pekný deň.
  • Autor:
    Jan
    Dátum:
    2. 2. 2014
    Dobry den mam otazku kolko m podlahovej rurky potrebujem m2 ak chcem dosiahnut teplotu v objekte 24 stupnov na napr: tych 10 m2 dakujem velmi pekne.
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    3. 2. 2014
    Dobrý deň. Ak myslíte podlahové kúrenie, tak sa používa na 1m2 približne 5-6 metrov potrubia. Pekný deň
  • Autor:
    Marek
    Dátum:
    28. 10. 2013
    Dobry potreboval by som systemovu dosku na cc a6m2 so bz to stalo? dakujem
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    28. 10. 2013
    Dobrý deň, systémovú dosku nájdete na nasledujúcej adrese:https://www.atria.sk/systemova-izolacna-doska-uhp55/, keď si navolíte počet kusov podľa Vašich potrieb, v nákupnom košíku Vám systém vypočíta sumu za nákup.
  • Autor:
    ivanko
    Dátum:
    27. 5. 2013
    K akému systému podlahovky je dodávaná doska UPH55 - rehav, unopor ivar, univenta ??? Alebo je to len doska? okrajové pásky, skrinky a pod - aký systém ja daná doska.
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    27. 5. 2013
    Dobrý deň, táto systémová doska nieje dodávaná k žiadnemu systému. Pod týmto linkom https://www.atria.sk/systemova-izolacna-doska-uhp55/ máte zobrazené kompletné technické údaje. Pekný deň
  • Autor:
    rasto
    Dátum:
    14. 2. 2013
    Aky podlahovy polystyren pouziť na izoláciu nepodpivničneje podlahy. Chcem dať 8 cm - od spodu chcem dať 2 cm XPS a potom 6 cm EPS. Je to ok je EPS odstatocne tvrdý, nebude 6 - 8 cm poter na nom praskat. Dakujem
  • Autor:
    Jan Balaz
    Dátum:
    28. 1. 2013
    Dobry den, mam v plane robiť podlahove vykurovanie. k dispozicii mam 13 cm - 6 cm izolacia + 7cm poter. izolaciu chcem dat 3+3 cm (polystyren), na vrchnu vrstvu 2. polystyrenu dam listy, do ktorych upnem rury a zalejem betonom (nepouzijem sys.dosku kvoli setreniu centimetrov). mozem dat tie spodne 2 polystyreny podlahove, alebo musia byt tie extrudovane?? tie su totizto velmi drahe. co vy na to? Dakujem.
  • Autor:
    richard
    Dátum:
    19. 11. 2012
    Dobrý večer, chcel by som Vás požiadať o cenovú ponuku na solárny set (komplet), podlahové kúrenie (komplet s kondenzačným kotlom), resp. o tepelné čerpadlo. Všetky veci využiteľné v novostavbe montovaného RD. Predpokladaný termín realizácie január, február 2013. Pre lepšiu orientáciu o aký rodinný dom sa jedná Vám v prílohe zasielam vzor cenovej ponuky na podlahové kúrenie, resp. solárny set, ktorý mám k dispozícii (pre ilustráciu, čo všetko tam má byť). Taktiež Vám zasielam v prílohe fotografiu pôdorysu rodinného domu. Za odpoveď a cenovú ponuku vopred ďakujem. Solárny set, ak by to bolo možné by som Vás poprosil naceniť v dvoch verziách a to set na využívanie len úžitkovej teplej vody a set, ktorý by bol využívaný aj na ohrev podlahového kúrenia. Ešte raz ďakujem. S pozdravom Richard
  • Autor:
    richard
    Dátum:
    19. 11. 2012
    Dobrý večer, akurát ešte pozerám, že máte v ponuke aj ČOV, tak by som Vás požiadal o cenovú ponuku aj k tomuto produktu. V prípade RD sa bude jednať o dom obývaný celoročne 4 členov rodinnou. V blizkosti sa nenachádza žiadna prírodná voda (potok a pod.), je možnosť vypustiť vodu do neupravovaného jarku. V prípade cenovej ponuky Vás požiadam o cenovú ponuku komplet (zostava až po prípojenie k RD + montáž) Ďakujem veľmi pekne. Čo sa týka realizácie tak taktiež január, február 2013.
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    19. 11. 2012
    Dobrý deň, žiaľ sme len internetový predaj, návrh kúrenia, či cenové ponuky vôbec nevypracúvame. Maximálne Vám potom môžem pomôcť s materiálom, ktorý budete potrebovať vyhľadať. Pekný deň.
  • Autor:
    Juraj
    Dátum:
    18. 11. 2012
    Staviam RD. Na podlahu mám rezervu 25cm. Aké zloženie - polys- tyren ,podlahove kúrenie, beton, lepidla,dlažba- by ste mi doporučili v cm ?
  • Autor:
    jan
    Dátum:
    29. 10. 2012
    Pekny den vam prajem. Mal by som na vas nasledovnu prosbu o podporu. Docital som sa na vasom webe a termostatoch na ovladanie cerpadla pri kotli. V mojom pripade mam 2 cerpadla. Jedno kotlove riadi si ho sam kotol a druhe podlahove (na podlahovku) ktore zial zopinam rucne, aby tahalo teplu vodu od kotla. Toto by som chcel odstranit nejakym sposobom resp. termostatom, ktory by zopinal podla toho, ci ide tepla voda od kotla alebo nie. Medzi cerpadlami je zapojeny anuloid. Kupil som prilozny termostat od 20-90 ale vobec som snim nebol spokojny nezopinal poriadne resp neskoro az pri 50 C ale pri podlahovke mam teplotu tak 35 C. Takze hned putoval do kosa. U vas som videl nejake elektronicke termostaty s cidlom co by mohlo lepsie a pruznejsie reagovat, preto by som vas poprosil, ci by ste mi nenavrhli nejake riesenie. pripadne poradit ci takyto el. termostat bude vhodny. Moja predstava je zmerat teplotu potrubia na kotli (rozmer trubky cca 1 - 1.5cm) a cim skor bez velkych oneskoreni zopnut pridavne cerpadlo. U vas na webe som si vsimol termostat EUROTEMP 11C, ale neviem ci je to spravna volba. Nikde som sa nedocital o tom meracom cidle ako to meria. Preto by som vas poprosil o vyjadrenie resp navrhnutie nejakeho riesenia a obratom by som nieco funkcne objednal. Dakujem vam a ostavam s pozdravom Rado Jan
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    29. 10. 2012
    Dobrý deň, napadá ma len termostat TTUV1, disponuje funkciou, kde sa dá nastaviť rozdiel vypnutia a zopnutia (hystarézia) https://www.atria.sk/elektricky-termostat-adex-ttuv/. Na termostate nastavíte teplotu zopnutia, alebo vypnutia. Na Saluse sa toto nastaviť nedá. Pekný deň.
  • Autor:
    marek
    Dátum:
    4. 10. 2012
    Dobrý deň, chcem sa opýtať aké sú najvhodnejšie "ďalšie vrstvy" pri suchom podlahovom kúrení s UHP 48? (čo dať medzi UHP 48 a finálnu podlahu - dlažbu)
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    4. 10. 2012
    Dobrý deň. Medzi systémovú dosku a podlahu dáte už len kročajovú izoláciu, alebo fóliu na to určenú. Pekný deň.
  • Autor:
    milos
    Dátum:
    22. 9. 2012
    Dobry den Kreslim si plan mojho buduceho domku a riesim podlahy chcel by som vyuzit vase systemove dosky na podlaho kurenie... len hladam nejaku variantu na skladbu podlahy s laminatova pochodzia vrstva a klas. dlazba je nieco uvyverzalne alebo by bola lepsia kombinacia napriklad UHP48 nebo pod dlazbu UHP 54 nebo UHP 53 dakujem za odpoved.
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    22. 9. 2012
    Dobrý deň, na podlahové kúrenie vyberajte UHP 53, alebo UHP 55. Tieto sú v podstate najpredávanejšie a vzhľadom na použitú tvrdosť najlacnejšie. Polystyrén UHP 54 je mäkší a môže sa stať, že o pár rokov vám klesne podlaha. Pekný deň.
  • Autor:
    gabriela
    Dátum:
    22. 8. 2012
    Dobry den, mali by sme zaujem o systemove izolacne dosky UHP55, podlahova plocha je 120 m2, mozete nam prosim urobit cenovu ponuku vratane dopravy a vsetkych nakladov? Sme z PP, kedy by molo mozne tovar doviezt? Dakujem.
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    22. 8. 2012
    Dobrý deň, žiaľ cenové ponuky nevypracúvame, aktuálne ceny sa nachádzajú na eshope. Maximálne môžeme pomôcť nasledujúci návodom a tovarom, ktorý by ste možno potrebovali k podlahovému kúreniu. https://www.atria.sk/polystyrenove-systemove-dosky/ , https://www.atria.sk/clanky/podlahove-kurenie-a-vykurovanie/ , https://www.atria.sk/polystyrenove-systemove-dosky/navod-pre-podlahove-kurenie/ . Dovoz systémových dosiek je spoplatnený sumou 13 euro. Smer Poprad je vyvážaný každý týždeň v útorok. Pekný deň.
  • Autor:
    Luboš
    Dátum:
    22. 6. 2012
    pre podlahu mám vyčlenenú výšku 15 cm. Ak dám polystyrénovú dosku o celkovej hr.5,8cm plus 5 cm betónovej mazaniny, pod polystyrenovú dosku mám dať ešte polystyrén hrúbky cca 4 cm ?
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    22. 6. 2012
    No v tomto prípade nemáte inú možnosť, tých 4 cm polystyrénu ale dajte pod polystyrén do ktorého uložíte potrubie. Takže úplne na spodok.
  • Autor:
    Rado
    Dátum:
    11. 6. 2012
    Premýšľam o podlahovom vykurovaní v dome, ktorý práve rekonštruujem, mám však ťažkosti rozhodnúť sa, pretože som obmedzený celkovou výškou systému a navyše, mám problém to na nete nájsť. Ak je moja terajšia podlaha ´´nula´´, o koľko sa mi celkovo zdvihne, ak dám namonovať podlahovku? ďakujem pekne za odpoveď a prajem pekný večer, Rado.
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    11. 6. 2012
    No to záleží na polystyréne pre podlahové kúrenie, potom od betónu a od podlahy. Moc neviem ako Vám odpovedať, ak chcete podlahové kúrenie, premyslite si o koľko maximálne môžete podlahu zdvihnúť a potom Vám môžem napísať aký polystyrén potrebujete a koľko asi betónu, atď.
  • Autor:
    RoboV
    Dátum:
    21. 8. 2012
    Počítajme cca 2cm trubky s uchytením, nad trubku minimálne 4,5cm poteru ak je cementový. Kvôli nerovnostiam a pevnosti sa používa celková hrúbka poteru 7cm. Nad obývanou miestnosťou pod poter minimálne 4cm EPS, odporúčaných 6cm, nad terén minimálne 10cm EPS, odporúčaných 12cm, záleží od tepelných strát objektu - spočítať, aj kvôli povrchovej teplote podlahy. Pri rovinnosti poteru 5mm/2m a dlažbe 8mm počítajte cca 6mm na lepidlo. Systémová doska mierne znižuje pevnosť poteru, pri problém s výškou možno pouvažovať o anhydride /celková potrebná výška cca 4cm/, i keď zvýšená cena a komplikácie.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.