Diskusie - Plynové kotly JUNKERS

Diskusia - kondenzačné a plynové kotly Junkers a ich príslušenstvo

Podeľte sa s Vašími otázkami, problémami a návrhmi s ostatnými užívateľmi a obchodníkmi z ATRIA.SK.

Diskusné fórum je prístupné pre každého a bez nutnosti registrácie. 

 

  • Autor:
    ludovit
    Dátum:
    10. 2. 2016
    Chcem vymeniť plynový kotol Protherm KLZ 30 umiestnený v pivnici za kondenzačný kotol so zásobníkom. Celková vykurovaná plocha prízemného domu je 150 m2 z toho je 70% podlahové kúrenie a 30% sú radiátory. Prosím poradte mi aký kotol a od ktorého výrobcu je najspoľahlivejší.
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    10. 2. 2016
    Dobrý deň. V prvom sa treba rozhodnúť pre kotol, ktorý ma na SK zastúpenie servisu, máte tak garantované náhradné diely aj o desať rokov. Na 150 metrov by stačil aj aj 22 kW kotol, napríklad teraz najlepšie vychádza junkers zsb 22 https://www.atria.sk/junkers-cerapursmart-zsb-22-3-c/. Pekný deň.
  • Autor:
    Jarka
    Dátum:
    1. 8. 2012
    Dobry den.Potrebujem vymenit kotol do rod.domu,v ktorom je stary uzatvoreny spadovy radiatorovy sys.vykurovania.Zvazujem zaves. alebo stac.kotol so zasobnikom alebo kondenzacny kotol. om ma 165 m stvorcovych a ma 3 medzipodlazia.Rozhoduje spolahlivost navratnost ale aj vyska potrebnych investicii.
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    1. 8. 2012
    V prvom rade treba využiť momentálne akcie a v druhom rade sa treba jednoznačne rozhodnúť pre kotol, ktorý ma na SK oficálne zastúpenie výrobcu. Takže napríklad Junkers, alebo Vaillant. Na veľkosť vykurovacej plochy by som skôr doporučoval 24 kW kotol. https://www.atria.sk/kondenzacne-kotly/zostavy-kotol-a-zasobnik/
  • Autor:
    Pokrivčák
    Dátum:
    31. 7. 2012
    Dobrý večer, chystáme sa vymeniť v 3 izbovom byte kotol zn. Protherm Turbo po 17 ročnej prevádzke. Bývame v tehlovom byte o rozlohe 65 m2 v nezateplenej bytovke. Uvažujeme o kotle Junkers, ale nevieme sa rozhodnúť aký typ( kondenzačný alebo konvenčný) a s akým výkonom. Kotol by sme chceli bez zásobníka. S pozdravom.
  • Autor:
    ATRIA.SK
    Dátum:
    1. 8. 2012
    Dobrý deň, v podstate sa dá povedať že najvhodnejší typ by bol jednoznačne kondenzačný, avšak treba aj povedať, že sa viacej hodí pre podlahové kúrenie, pretože kotol musí pracovať v určitom režime aby bol úsporný. Ak idete meniť aj radiátory, tak si ich dajte navrhnúť pre kondenzačný kotol.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.