Odšťavovače

Odšťavovače

Odšťavovače fungujú na troch základných princípoch - lisovanie, odstreďovania alebo využitie tlaku. V prvom prípade prístroj zbaví surovinu šťavy tým spôsobom, že ju vytláča pri nízkych otáčkach pomocou dvoch ozubených častí, ktoré do seba vzájomne zapadajú. Džúsy takto vyrobené sú veľmi čisté a kvalitné, avšak klasické lisy nie sú najlacnejšou záležitosťou a využívajú sa skôr na komerčné účely.

 

Druhý, v domácich podmienkach obľúbený typ, funguje na princípe odstreďovania. Kúsky ovocia sa ako v centrifúge prilepujú za rýchlych otáčok na sitko, cez ktoré je potom von vytláčaná šťava. Výhodou tohto typu je vynikajúca výťažnosť, záporom zložitejšie čistenie aj práca s ovocím (je potrebné ho nakrájať na kúsky). Tlakové odšťavovače potom suroviny rozdrvia a pretlačia cez sito, ktoré oddelí šťavu od pevného zvyšku. Ich výhodou je to, že zvládnu vyrobiť džús i z tvrdých plodov a šťava je hustá a plná zdravej vlákniny. Tlakový typ si poradí i s prípravou pyré alebo nátierok.





Zoradenie:







Náš sortiment



info V košíku sa nachádza tovar, ku ktorému je možno dokúpiť potrebné príslušenstvo.
help
Súvisiaci tovar ku kotlu
Súvisiaci tovar ku kúreniu
Zobraziť diskusie zákazníkov
Zobraziť kompletný sortiment
keyboard_arrow_up
Súhlasím s obchodnými podmienkami.
phone0917 133 662 emailinfo@atria.sk